Leta i den här bloggen

torsdag 20 december 2012

Gaymoské

Ardeshir Bikakabadi, ledare för föreningen Homan, vill starta Sveriges första moské för homosexuella i Göteborg. Han tycker att "det skulle vara perfekt med ett ställe där man kan samlas, byta åsikter och stötta varandra. Det behövs en plats där man kan känna sig fri och vara den man är".

Ardeshir, som är särbo med en annan man, finner det svårt att bli accepterad som homosexuell muslim när han besöker moskéer. "Migranter som kommer till Europa tror ofta att förtrycket är över. Tyvärr är det inte så. Men ett gayvänligt muslimskt center har nyligen slagit upp dörrarna i Paris, och på samma sätt behövs nu en 'homoské' även i Sverige. Med kommunalt stöd kan jag öppna en fristad för hbt-personer där alla är välkomna oavsett sexualitet eller religion" enligt Ardeshir se hela artikeln i Debatt på svt.se och Exponerat.info. Se även SvD, GP och Dagen.

Initiativet låter lovvärt - vore ett viktigt steg för att stötta en mycket utsatt grupp. Man kan fråga sig hur bra denna moské kommer överens med andra moskéer och imamer, de har ju tidigare visat sig har stora problem med moral i ett modernt samhälle. Lyckas idén kanske det vore något att ta efter eller samorganisera med den kristna kyrkan, om det nu inte redan finns?

Bild från SvD

2 kommentarer:

 1. Och det är tänkt att de svenska skattebetalarna ska betala för att denna man ska kunna fortsätta med sin förnekelse av vad religionen han bekänner sig till har för syn på hans sexualitet, förstås.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar Anonym.
   Ja, det är inte konstigare än att svenska skattebetalare stödjer religiösa samfund som predikar vidskepelse och friskolor av sektkaraktär med inslag av vetenskapsförnekelse.

   Radera