Leta i den här bloggen

fredag 14 december 2012

Julklappstips

Tipsar om humanistbloggens julklappstips: Patrik Lindefors bok "Gud finns nog inte" har nu även kommit ut som e-bok på engelska "God Probably Doesn't Exist" finns på iTunes och tidigare svensk pappersutgåva på adlibris:
"Livsåskådningsfrågor är inte förbehållna vuxna. Tvärtom är det något som brukar diskuteras som hetast under tonåren. Länge har det dock saknats en bok som enkelt sammanfattar en ickereligiös hållning för barn och ungdomar.
Detta vill Patrik Lindenfors råda bot på med sin bok Gud finns nog inte. Att tvivla innebär att tänka själv. Patrik Lindenfors förmedlar en syn på världen utan myter och övernaturligheter. Gud finns nog inte är resonerande och levererar inga färdiga svar. Den passar således alla som någon gång har ställt sig frågan ”Finns Gud?”
Boken är en lättillgänglig introduktion till en ickereligiös livsåskådning, där varje enskilt argument för och emot ägnas sin egen sida. Böcker om religion och icketro har de senaste åren sålt i stora upplagor i USA.
Debatten om livsåskådningsfrågorna har pågått en tid där och vi ser hur den nu även börjar påverka samhällsfrågorna i Europa och Sverige.
Livsåskådningsfrågor är för viktiga för att överlåtas åt vuxna!"


Bild från adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar