Leta i den här bloggen

söndag 16 december 2012

Musikhjälp

Ibland när man pratar med religiösa så angriper de sekulära och ateister för att de är osolidariska, med hänvisning till att "i stort sätt all välgörenhet kommer från religiösa organisationer". Detta stämmer inte med verkligheten: världens tre största filantroper är ateister; George Soros, Bill Gates och Warren Buffet, se även tidigare Välgörenhet i Obsan! och Himmelskt projekt.

Nu har svenska Musikhjäpen slagit nytt insamlingsrekord: 23 miljoner kronor. Det är bara att gratulera! Pengarna ska i år gå till barns rätt till rent vatten. Förra året var syftet "Alla flickor har rätt att gå i skolan" och de fick ihop 16 miljoner. Svenska Musikhjälpen hade premiär 2008 och bygger på Serious Request ett radio- och TV-format som skapades 2004 av den nederländska radiostationen 3FM. Ett mycket tydligt exempel på att välgörenhet handlar om altruism och inte om religiositet.

Från SR: "Runt om i Sverige har lyssnare samlat pengar genom olika insamlingar men också genom att önska låtar. En rad svenska kändisar har hjälpt till med insamlingen genom att antingen skänka saker som auktioneras ut eller genom att auktionera ut sig själva. Den auktion som drog in mest pengar i år var komikduon Filip och Fredrik som auktionerade ut sig själva som receptionister. Det vinnande budet blev 221 100 kronor och följdes av en privatkonsert med Lars Winnerbäck för 121 221 kronor och en tavla av Carolina Gynning för 105 200 kronor".

17/12-12 Ännu ett rekordår för Musikhjälpen SR
20/12-12 Rekordsamlare för Världens barn GP

Programledarna musikhjälpen: Jason Diakité, Kodjo Akolor
och Gina Dirawi. Bilden från Sveriges Radio

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar