Leta i den här bloggen

fredag 20 april 2012

Lukas 8:18

Från WikipediaLukas 8:18 är en svensk TV-serie från 1999 med Göran Stangertz i huvudrollen som sändes på SVT i 12 avsnitt. Namnet anspelar på bibelcitatet med samma namn: "Var därför noga med hur ni lyssnar, ty den som har, han skall få, men den som inte har, från honom skall tas också det han tror att han har". TV-serien handlade om hur pengar och girighet kan förblinda.

Folkaktiebolaget Teliasonera har nu gett ett ansikte år profithungern: går gladeligen över lik för att tjäna pengar. Det spelar ingen större roll om dessa lik fortfarande är varma och härstammar från människor som kämpar för yttrandefrihet, demokrati och mänskliga rättigheter. En sorts modern  Manchesterliberalism eller Laissez faire attityd. Teliasonera är inte heller ensam vid skampålen. Det finns fler statliga eller halvstatliga bolag som visat stor okänslighet. På miljöfronten har Vattenfall gjort halsbrytande investeringar i kolkraft.

Se: Teliasonera i hemligt samarbete med diktaturer SVT, Diktaturens tjänare DNSvensk nätretorik klingar ihåligt SvDDiktaturer ökar Telias vinster GP.

25/4-12 "Politiker efterlyser ansvar hos Ericsson och Telia Sonera" DN, "De svenska bolagens vitryska pengar stinker" DN2.

10/5-12 Stormigt om Sudanagerande inför Lundinstämman: DN, SvD, GP och SVT
11/5-12 Tvätta oljebyken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar