Leta i den här bloggen

fredag 18 maj 2012

Sciencefiction Religion

Scientologin som är en modern religion baserad på L. Ron Hubbards scienceficion romaner driver skolor i Sverige idag. Johannes Forssberg berättar om skolorna och scientologernas ambition att skola in barnen i rörelsen i dagens Expressen under rubriken "Barn offras till scientologerna". Se även humanisterna och diskussion där: "Stoppa de religiosa friskolorna". Och tidigare inlägg här "Självkastrerande kunskapssamhälle". Om scientologern och undervisning se: Drogundervisning, Välment propaganda.

Det intressanta med scientologerna är att man lyckats bygga upp en rätt mäktig rörelse kring medioker SF som närmast kan betecknas som skräplitteratur. Läser man kommentarerna på till Expressenartikeln så ser man hur anhängare försöker smutskasta och misstänkliggöra Johannes Frossberg.

Scientologernas heliga skrifter har hemlighållits, antagligen därför att de håller så låg kvalitet. Dock har hemligheten brutits i om med internet där de funnits tillgängliga i flera år nu, på bl.a. wikileaks. Laddar man ned dem och läser häpnar man - det rör sig om pekoral och fantasier om en metafysisk minst sagt i klass med någon av de gamla religionerna (men de utvecklades under en tid när man inte visste bättre). Läs själv om rörelsen på Wikipedia. Eller titta på film nedan.

Det förefaller tokigt att svenska skattepengar går till skolor som drivs av scientologirörelsen. Uppenbarligen krävs det en hårdare granskning av friskolorna framöver!

Catarina Pamnell site (f.d. Scientolog) med kritisk information om Scientologi bl.a. dess historia och lära.

Scientologi En väg ut  av Markus Grahn - läs avsnittet "Min Historia"
The Secrets of ScientologyOperation Clambake - undressing the church of scientology.
2013: Ny bok "Going Clear: Scientology, Hollywood, and the Prison of Belief" av Lawrence Wright
22/1-13 Martin Gelin: Nu skildras scientologernas mörka och skrämmande sidor DNInga kommentarer:

Skicka en kommentar