Leta i den här bloggen

torsdag 17 maj 2012

Förljugen dubbelmoral

Gårdagens Uppdrag gransknings blottläggande av den förljugna dubbelmoral, som flertalet av landets moskéer representerar är frapperande. Ett antal imamer väljer att stötta trosbröder i en strävan att bevara och främja ett patriarkalt förtryck av kvinnor. Rekordet hålls av imamen som uppmanar en misshandlad kvinna att be om ursäkt till sin man! Forskning antyder även att dessa imamer är representativa för Islam i Sverige. Däremot är de inte representativa för invandrare från muslimska länder: bara ca. 100 000 av 400 000 är aktivt religiösa. De är kort och gott nästan lika sekulariserad som alla andra här i Sverige (av ungefär samma skäl). Värre är att det lokalt har gått så långt att det finns matserveringar där kvinnor anvisas undanskuffade platser, ett köns-apartheid "whites only". En verksamhet som delvis bedrivits med statligt stöd, våra skattepengar! En unken medeltida moral av segregering och ojämlikhet. Slutsaten är klar och tydlig: metafysik är en usel grund att bygga moral på! Den ger inga garantier om skydd mot nutida eller framtida förtyck!  Se DN, SvD, GP, SR och SVT.

Mönstret känns igen från kristendomen där t.ex. katolska präster i årtionden använt sin position för att förgripa sig på unga pojkar. Även i Sverige har självaste Frälsningsarmén gjort sig skyldig till systematisk misshandel av barnhemsbarn. I Sverige har vi så sent som för 150 år sedan haft en likande regim - som på religiös grund förtrycker medborgare och predikat ojämlika ideal. Kom ihåg att religionsfriheten eller friheten från religion bara är 60 år gammal i vårt land!

Dags att säga nog! Hög tid att införa en effektiv systematisk bevakning och översyn av religiösa samfund och deras aktiviteter i landet. Nu när vi har skilsmässan mellan kyrkan och stat bakom oss är det kanske också dags för den stora andeutdrivningen vad gäller all form av offentlig verksamhet och offentligt stöd. Man kan mycke väl tänka sig, på samma sätt som rökning, att denna verksamhet inte får åtnjuta något stöd eller vara tillåten på offentlig plats.

18/5-12 Svensk imamskola DN
19/5-12 Ge utrymme till de som vill förändraStatsbidraget är en väg till insyn i samfunden,
23/5-12 Ställ fler och tydliga krav på imamerna, Strängare straff för hedersbrott
24/5-12 Kriminalisera tvångsäktenskap: DN, SvD, GPSR och SVT
25/5-12 Ledare DN: Äntligen – eller nja, GP: Barnäktenskap är misshandel
27/5-12 Lagboken räcker inte för att ändra imamerna

4 kommentarer:

 1. Kanske borde man lyssna lite mera på SD och Alliansen ang. islam,muslimer,sharialagarnas etablering i Europa, det byggs tydligen allt flera mosker i detta landet och övriga EU Varför?.
  Mvh:"Stolt Etnisk Svensk"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag håller inte alls med. SD och deras verklighetsfrämmande och invandrarfientliga politik bara förvärrar problemet. Kom ihåg vad jag skrev: de flesta invandrar från s.k. muslimska länder är lika sekulariserade som vi är. Däremot har vi religionsfrihet med allt vad det innebär: bla. att vi måste hantera avarter, som till exempel kvinnoförtrycket. Och då handlar det om att utbilda och ge stöd till de drabbade inte att spä på islamofobin.

   Radera
  2. Alliansen? Seriöst???

   Det är väl moderaterna som i riksdagsvalet 2010 placerade den extrema islamisten Abdirisak Waberi på femte(!) plats på sin riksdagslista, varpå han sedermera självklart fick en plats i riksdagen.

   Radera
 2. En oproportionellt stor minoritet av invandrarna från muslimska länder är inte muslimer utan kristna eller tillhörande andra religioner. Framför allt assyrier/syrianer som har flytt muslimers förföljelser i Irak, så de ska knappast buntas ihop med gruppen muslimer för att få de sistnämnda att framstå som mer toleranta och integrerade än de är.

  Problemet med islam har inga likheter med kristendomens och kan heller inte förklaras med några pseudovetenskapliga teorier om "patriarkat". Islamiska män har inget till övers för icke-muslimska män. Islam är inte en multireligiös manlig konspiration med syftet att gynna alla män på bekostnad av alla kvinnor.

  Islam är en erövrarideologi med religiösa inslag. Ideologin gör anspråk på världsherravälde och syftar till en apartheidliknande maktsegmentering där den muslimske mannen är överst i hierarkin. Både kvinnor och icke-muslimska män är under honom. Islam betyder underkastelse och det är icke-muslimer och kvinnor som ska underkasta sig muslimska män. All muslimsk _överrepresentation_ i brott kan härledas till denna syn på omvärlden.

  Därmed inte sagt att alla som kallar sig muslimer verkligen vet vad islam innebär. De flesta gör det sannolikt inte. Varken västerländska ledare eller de pseudosekulära ledarna i mellanöstern har något intresse av en sanningsenlig bild av islam då det skulle omöjliggöra relationer mellan kulturerna och även de pseudosekulära ledarnas positioner i mellanöstern.

  Däremot matas alla muslimer, även de "sekulära", sedan barnsben med en propaganda syftande till att få islam att framstå som det viktigaste och bästa som finns i världen. Även om centrala islamiska komponenter som jihad och sharia tonas ned så betonas andra i syfte att markera sin egenart och sitt avstånd mot icke-muslimer.

  Om du vill veta om en muslim är sekulär på riktigt, fråga honom om han tycker att muslimers barn ska få välja religion själva fria från sina föräldrars påverkan, om barns rätt till sina egna kroppar väger tyngre än deras muslimska föräldras rätt att manifestera sin religiösa tillhörighet genom att stympa dem (omskärelse), om yttrandefriheten väger tyngre än hänsynen till islam och om det är oproblematiskt att muslimska tjejer är tillsammans med icke-muslimska killar.

  SvaraRadera