Leta i den här bloggen

tisdag 29 maj 2012

Religionsvetenskapliga kommentarer

En ny seriös blogg om religion har startats av doktoranden (i religionsvetenskap) Simon Sorgenfrei tillsammans med en forskarkollega: Religionsvetenskapliga kommentarer. Bloggen presenteras som:
"På Religionsvetenskapliga kommentarer (RVK) erbjuds religionsvetenskapliga perspektiv på aktuella händelser som på olika sätt rör religion. Vi som skriver på RVK är alla forskare verksamma vid olika svenska universitet och högskolor. Bloggen har ingen huvudadministratör, utan varje skribent ansvarar själv för sina inlägg. RVK kommentarer är en religiöst och politiskt obunden blogg".

Bloggen får utmärkt marknadsföring av DN i en artikel "Ny blogg vill ge nyanserad religionskritik". Där konstaterar Simon: "...vi vill inte vara polemiska eller att det vi säger ska bli för vinklat. I stället vill vi nyansera och problematisera. Vi vill få kommentera händelser på våra egna villkor".

Bloggen förefaller startat 18 maj men har redan hunnit med att skriva en drös läsvärda och intressanta inlägg. Jag kommer antagligen återvända till flera av dessa framöver (hinner inte läsa allt ikväll!). RVK välkomnas även till bloggosfären av Humanistbloggen, se även kort artikel i VärldenIdag.

Bild av Simon Sorgenfrei från DN 

2 kommentarer:

 1. Instämmer! Högt i tak även om den är lite väl kulturrelativistisk! Funkar så länge dom ej censurerar. Och har ej sett någon censur hittills.

  Och det hedrar bloggen att inte rädas något brännande ämne! Allt debatteras!

  Hade dock önskat lite mer initierad debatt om islam. Kunskaperna om islam verkar inte särskilt stora. Eller så är det bara kulturrelativismen som spökar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg ett inlägg av Jan Hjärpe (mycket mycket kunnig vad gäller Islam)som jag kommentera -se mitt inlägg Islamdemokraterna?
   http://xenosidian.blogspot.se/2012/06/demokratisera-egypten.html

   Radera