Leta i den här bloggen

torsdag 24 januari 2013

Elcigg bättre

Rökning är, som tidigare konstaterat, ett av de dummaste och dödligaste arvsgodset som religionerna har lämnat efter sig. Tobak och en rad hallucinogena droger har rökts över hela Amerika så tidigt som 5000 f.v.t. som en del av shamanistiska ritualer. Nu har tack och lov ett utmärkt hjälpmedel kommit för de som vill må bättre men inte klarar av att sluta röka: elcigaretten. De flesta rökar som går över till elcigarett använder den med nikotin, som inte är ofarligt men betydligt mindre hälsoskadligt än vanlig rökning där rökaren drar i sig förbränningsgaser.

Från ciggutmaningen.se:
"Nikoitin påverkar autonoma nerver som gör att hjärtat slår snabbare och blodkärl dras ihop. Dessa effekter medför förhöjt blodtryck vilket ökar riskerna att få stroke, hjärtinfarkt och hjärtsvikt. Den stora hälsofördelen med att byta till E-cigaretter från vanliga tobakscigaretter är helt enkelt att den inte innehåller tobak. Detta gör att du slipper alla ca: 4000 kemiska ämnen som vanliga tobakscigaretter består utav".

Det går även att använda elcigaretter utan nikotin och då är hälsoeffekterna ännu större. Det stora vinsten är inte bara den bättre hälsan. Ett rökfritt liv är även ett längre liv - i snitt med 10 år, se SR, SvD, DN och HD.
Det finns ett antal aktörer som erbjuder elcigaretter bl.a: elcigarett.se, eciggen.com, nosmoke.se och lightyourfire.se

26/1-13 Rökning är aldrig okej SvD blogg
4/2-13   Läkare kräver mer hjälp till rökare före operation SR, SvD

Elcigg som hälsosammare alternativ

3 kommentarer:

 1. http://livesmoking.blogspot.se/

  SvaraRadera
 2. Röker du elcigg själv eller bara skriver du om den?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Röker inte överhuvudtaget. Skriver om en möjlig "lösning" av det stora hälsoproblemet rökning som förorsakar mycket lidande och kostar mycket skattepengar.

   Radera