Leta i den här bloggen

torsdag 23 augusti 2012

Ateistisk Sekt?

Fick idag frågan "Vad är det här för konstig sekt som du försöker förmedla?" under min blogg Ateistens 10 budord från 8 februari i år. Frågeställaren "Unknown" föreföll ta mig på allvar om än minst sagt skeptisk.

Men visst, nu när frågan kom upp så låter det inte helt orimligt. Samla ihop ett lite gäng ateister som delar mitt intresse och sökande efter en modern ateistisk livsåskådning och bilda en lite sekt. En sekt som på sikt kan växa och kanske bli en motpol till den "sekt av obildade religiösa fundamentalister" som inte får ta över USA och stoppa de krafter som vill trappa upp terrorn. Kort och gott, kämpa för att stoppa mörkrets krafter var än de visar sitt fula tryne. Värna kultur, livet, miljön, utveckling, kunskap, jämlikhet och framtidstro.

Vi kan kalla oss Xen Sekten eller Xen Ateister. Vi kan träffas för att diskutera vad som ska vara med i en livsåskådningen, fortsätta diskussionerna om vad moralen ska hängas upp på och hur den ska hänga ihop, fundera på vilka traditioner som är värda att bevara, hur vi ska förhålla oss till de gamla religionerna och vad som är meningsfullt i våra liv. Titta på intressanta filmer som SVT's "Universum", bra naturprogram eller underhållande science fiction. Lyssna på inbjuden talare som kan berätta om intressant och spännande forskning. Vi kan läsa roliga citat ur bibeln, koranen eller annan gammal skrift och som underhållning  bjuda in någon teist som får försöka ge oss perspektiv (mot bättre vetande). Men framförallt kan vi i vårt slutna lilla sällskap planera hur vi ska ta över världen...

Bild från tvfanatic.com

2 kommentarer:

 1. Jag skulle lätt vara med i den sekten. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok,
   Då är vi två tror det behövs ett antal till innan det blir en sekt...

   Radera