Leta i den här bloggen

lördag 25 augusti 2012

Neil Armstrong död

Neil Armstrong som var fokus för vår tids kanske största händelse: den första målandningen har gått bort. Neil blev 82 år gammal. Den första gången en människa satt sin fot på en annan planet. Om tusen är när vi alla andra för länge sedan är begravda och glömda kommer Neils namn leva kvar i historieböckerna. Jag minns själv hur jag som ung grabb satt klistrad framför TVn och hörde de berömda orden "That's one small step for man, one giant leap for mankind". Stunden storhet hade till och med tagit den rutinerade militären och astronauten - det borde varit "one small step for a man...". Se DN, SvD, SvD2 GP, och SR.

Neil går ur tiden när diskussioner och planer för Mars färd har hettat till. Det talas till och med om utvandring till Mars. Återstår att se vad den första människan kommer heta.

Det har varit en ära att få leva i samma tidevarv som Neil Armstrong. Nu går han ur livet och rakt in i historien som en av världshistoriens mest kända personer. Se även DN's bildspecial. Obama: "En av de största amerikanska hjältarna"

7/9-12 Neil Armstrong begravs till havs GP, SvD


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar