Leta i den här bloggen

torsdag 15 november 2012

Sorgeligt

Ännu en kvinna har dött till följd av irrationella lagar baserade på kollektiva fantasier om viljan hos ett övernaturligt väsen. Jag syftar naturligtvis på hindun från Indien, 31-åriga Savita Halappanavar, som dog på ett irländskt sjukhus efter att ha nekats abort. Se DN, SvD och GP.

Hur många fler kvinnor världen över ska dö därför att religiösa män har drivit igenom lagstiftning som sätter en cellklump framför deras rätt att bestämma över sina egna kroppar? Vari finns logiken? Är västvärldens abortmotståndare så mycket bättre än mellanösterns sharia-förespråkare? Kan Sverige verkligen stödja en EU-kommissionär som är abortmoståndare? Se SRSvD och RVK.

Likt tidigare diskuterade "ohederliga våldet" kanske rörelsen mot abort borde döpas om till "pro-death"? Hur kan vi tillåta bronsålders-värderingar att härja och ta liv i vår tid?

16/11-12 Sverige godtar Tonio Borg SvDGP & SR
21/11-12 Tonio Borg vald till kommissionä DN, SvD, SR och GP
26/11-12 Religiös replik "Kritiken mot Tonio Borg röjer intolerans” SvD
27/11-12 Helt rätt att fördöma Borgs intolerans SvD, SD-ja ger majoritet för Borg som kommissionär SR

Den levande Savita Halappanavar, bild från The Guardian

2 kommentarer:

 1. Sverige är lika intolerant som trettiotalets Tyskland. Om man inte har "rätt" åsikter skyr åsiktsmaffian inga medel för att bekämpa sina åsiktsmotståndare. En demokrati kräver faktiskt att allt kan diskuteras öppet och att inte människor förföljs pga sina åsikter. Detta saknar vi i dagens Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym,
   Oklart vad du syftar på. Här på Xenosidian tillåter jag mig att diskutera det mesta även religiöst förtryck av kvinnor. Håller annars med dig om att demokratin förutsätter yttrandefrihet - synd att inte hela världen kan ha det på samma sätt som vi har i Sverige. Med en öppen och fri diskussion skulle nog mycket av religionernas makt och avigsidor klinga av snabbare - det blir "kejsarens nya kläder".

   Radera