Leta i den här bloggen

lördag 27 oktober 2012

Rökningens död

En ny studie som presenteras i vetenskapliga tidskriften The Lancet visar att rökning är ännu farligare än vad man hittills trott, samtidigt som fördelarna med att sluta är större. Kvinnor som slutar i medelåldern kan vinna upp till 10 år i förväntad livslängd. Tidigare har motsvarande resultat visats för män. Se SvD och GP.

Rökning som sådan, en av de vanligaste formerna av droganvändning, torde vara en av de mest meningslösa hoten mot vår hälsa. Den moderna rökning bygger på gamla religiösa ritualer. Tobak och en rad hallucinogena droger har rökts över hela Amerika så tidigt som 5000 f.v.t. som en del av shamanistiska ritualer. Idag är det rätt allmänt känt och accepterat att rökning i sig är hälsovådligt något som många drogliberaler försöker bortse från i sin propaganda för legalisering av Cannabis som dessutom har ytterligare flera negativa effekter (bl.a. sänker det IQ hos unga, skadar foster mm).

Rökning av alla sorter representerar en barbariska tradition som bara förorsaker lidande och för tidig död. I framtiden kan vi förhoppningsvis gallra ut denna tradition - ingen ungdomar ska behöva känna sig frestade eller pressade att börja röka för att kompensera sin dåliga självkänsla. En ateistisk livsåskådning måste ta bestämt ta avstånd från all sorts rökning på samma sätt som droger och doping.

29/10-12 Tänk om de ansvariga fick sex års fängelse DN

Bild från Netdoktorbloggen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar