Leta i den här bloggen

måndag 4 februari 2013

Järnrörsdemokrater mot barn?

I takt med att ekonomin har försämrats och allt fler har blivit arbetsläsa har stödet för enfrågepartiet Sverigedemokraterna ökat i den ena opinionsundersökningen efter de andra. Företrädare för partiet har även hunnit med att hylla ögontjänare, hotat med järnrör och förnedrat kvinnor. En utveckling som för tankarna till 30-talets Tyskland. I sin retorik hävdar de att invandringen är ett hot mot Sverige men alla som kan sin historia förstår att det är Järnrörsdemokraterna och deras otäcka retorik som är det verkliga hotet. Vi har haft invandring i detta land sedan istiden tog slut. Frågan om vilken invandringspolitik vi ska ha aktualiseras av att moderaterna förefaller närma sig SDs invandringspolitk, se SvD1, HD, AB och SvD2.

Järnrörsdemokraterna har länge ägnat sig åt en tafflig retorik: de bortser från alla fördelar med invandringen och räknar bara kostnader. Sen söker de skylla alla problem på invandringen i en märklig blandning av öppen rasism och skenhelig politisk korrekthet. I själva verket skulle de kunna motsätta sig allt barnafödande  med samma argument. Barn kostar mycket fram till arbetsför ålder - cirka 3,5 miljoner kronor från att de föds till att de går ut gymnasiet, se faktablad Sveriges Kommuner och Landsting.  Det föds nästan 100 000 barn per år. Stoppade vi detta enorma slöseri så skulle vi kunna spara över 300 miljarder kronor per år (300 000 miljoner kronor)! Sverige skulle visserligen inte ha någon framtid men så går det om man tänker kortsiktigt och bortser från fördelar och möjligheter för att ensidigt fokuserar på och överdriva nackdelar.

Vi har inte och har aldrig haft en framtid utan invandring. Faktum är att vårt lands framgång bygger på invandring. Det är lika självklart med fortsatt invandring som det är med fortsatt barnabörd. Utan invandrarna stannar Sverige eller som ledaren i HD säger "Sverige måste slå vakt om en generös asylpolitik. Det är bra med en arbetskraftsinvandring – under förutsättning att den sker enligt lagens alla regler. Öppenheten har tjänat Sverige väl".

6/2-13  Riksdagsdebatt om arbetsinvandring SvD1, SvD2, HD; Människosynen densamma i dag SvD
7/2-13 Ett oerhört svek av Moderaterna SvD; Ekeroth (SD) tillbaka efter järnrörsfilmen SvD
Bild från Vägverket.

5 kommentarer:

 1. Är det inte ett stort problem att många redan är arbetslöda i Sverige ? Förmodligen tillhör inte du de arbetslösa så vad gör det dig för du behöver kämpa för att få ett jobb. Du kan hålla moralen högt och jämra dig över trångsynthet hos den svenska underklassen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. icedaniel - så du tycker alltså att vi ska sluta föda barn? Eller vad menar du? I så fall mycket anmärkningsvärt!

   Arbetslösheten är ett stort problem. Men vi löser den inte genom att stoppa invandringen lika lite som vi löser den genom att sluta föda barn. Vi löser den inte heller genom avundsjuka och glåpord.

   Radera
 2. Nej ! Jag menar man om stoppar invandringen kan man ju lösa det genom en lag att alla svenska par måste skaffa minst fem barn om man vill har fullt barnbidrag eller nåt, så har man löst det. Personligen tror jag inte arbetslösheten beror på invandring eller hur många barn vi föder i Sverige. Det är nog girigheten som är boven i samhället, svensken har blivit mer girig överlag och ser om sitt eget hus först, precis den metaliteten som morderatväljare gillar.

  SvaraRadera
 3. Du har aldrig funderat på vem som är rasist. Jag tycker att man är rasist, när man fyller hela bostadsområden med invandrare, som till på köpet inget arbete har, eller ej kan tala svenska. Det är ondska och rasism. Rasism är också när det inte finns förläggningar, och bostäder till invandrare i Stockholms innerstad,Journalister och politiker har skaffat sig en skyddad verkstad för sig själva. De är rasister. När man vägrar sätta sina barn i mångkulturella skolor, som journalister och politiker gör, då är man rasist. Det gäller att se helheten, är man talar om rasism. En rasist är tex. Fridolin, han bor gömd på Kungsholmen, varför? Det finns väl absolut ingen anledning för honom att göra det, han som reser gratis. Att stå upp för Bolånetorskarna, är rasism. Tack vare dem, så byggs det inte hyresrätter som alla kan bo i. Borg och Reinfelt har sagt att Sverige måste fortsätta skuldsätta sig, annars kraschar det. Det är om något otäck rasism. För i bostadsrätterna kommer inte invandrare in. Rasism står vissa anställda i Norrköpingsv kommun för, de kristna invandrarna från Turkiet, de skriker dagligen ut sitt hat mot muslimer. En del av dem störs sig också på muslimska Somalier, just för att de är muslimer och inte kan korrekt svenska. Den här rasismen är det tyst om, undrar bara varför.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jovisst är det mycket som är fel i vårt samhälle men alla missförhållanden är inte rasism, lika lite som man kan skylla allt på invandrare.
   Läs mer om rasism på Wikipedia

   Själv ägnar jag mig åt religionskritik, som du kanske sett, utan att för den skull vara rasist.

   Radera