Leta i den här bloggen

måndag 24 september 2012

Muslimer dödssyndar

Det senaste dagarna har många många muslimer gjort sig skyldiga till dödssynden vrede i sina trotsålders-liknande demonstrationer (SvD) mot den usla Muhammedfilmen. Hade vi i Sverige varit kvar i medeltida tankemönster, likt delar av islam, så hade vi kunnat ondgöra oss om att de skulle få sitt straff i helvete:  att styckas levande. En del mer handlingskraftiga individer kanske även hade argumenterat att det vore dags för nytt korståg så att vi själva, för säkerhets skull, kunde iscensätta straffet. Men nej, tack och lov har vi vuxit ifrån dessa religiösa attityder och beteenden.

 Vi får hålla god min, fördöma filmen för dess usla kvalité och det onda uppsåtet och likt USA fördöma skottpengarn: SvD ,GP och Dagen. Samtidigt som man häpnar över muslimernas svaga engagemang för Syriens folk (andra muslimer) där läget bara förvärras SvD & GP. Se även tidigare blogginlägg Bräckligt,  Attacken mot upplysningen och RVK "Alla dessa Muhammad"..

Vill ni se en välgjord film rekommenderas "Muhammeds liv" som nu sänds på SVT "Amerikansk dokumentärserie där reportern Rageh Omaar reser i Muhammeds fotspår och tar upp nyckelhändelser i profetens liv". Ett annat alternativ är dokumentären av Tom Hollands som går igenom de få historiska fakta som finns om islams ursprung och tidiga historia (kan va lite svårare att få tag på). Eller boken "I Svärdets Skugga" av samme man, se humanistbloggen.

25/9-12 Syrien: Barn torteras SvD och GP
27/9-12 Blodigaste dagen i Syrien SvD och GP
28/9-12 Magnus Norell "Osmakligt att EU inte värnar yttrandefrihet" SvD
30/9-12 Slaget om Syrien fortsätter SvD, GP, DNDagen; Muslimer brände buddhisttempel Dagen
6/10-12 Islamistpredikant utlämnad till USA SvD
7/10-12 Protester ger klirr i kassan GP; Belöningar för två mord utfästa SvD och GP


Bild från patrickbaz på Twitter.

1 kommentar:

  1. Finns det muslimska Araber , så finns vansinnesdåd också , oavsett var i Världen.
    Vem är förvånad ?

    SvaraRadera